ICT-netwerk op maat

All Liquids Piping is een bedrijf dat zich richt op de verhuur en verkoop van industriële slangen en tijdelijke leidingsystemen. Naast verhuur en verkoop verzorgen ze ook de inspecties, keuringen en (her)certificering van leidingen en slangen.

Bij de start van het bedrijf All Liquids Piping wilden de eigenaren een ICT-netwerk op maat. Dit netwerk moest al binnen enkele dagen draaien tegen lage initiële kosten. Phylax ICT bood een creatieve oplossing.

  • Het team van All Liquids Piping is zeer gedreven en ambitieus en staat 24/7 voor haar klanten klaar. Om zich te kunnen focussen op hun kernactiviteiten, besloot het bedrijf de volledige IT uit te besteden aan Phylax ICT. Daarbij had het bedrijf de volgende wensen:
  • ALP eenvoudig kunnen inspelen op de groei van het bedrijf;
  • De nieuwe omgeving moest veilig zijn.
  • Het bedrijf wilde de IT volledig uitbesteden.
  • De initiële kosten moesten laag blijven.
  • De omgeving moest binnen enkele dagen worden opgeleverd.

Onze oplossing

Er werd een Remote Desktop Server (terminal server) geplaatst in een hosted omgeving met een hoge beschikbaarheid. Omdat er nog niets bekend was over de benodigde performance, hebben we deze ingeschat en adviseerden we een server met een dual core processor, 8 GB geheugen en 100 GB capaciteit aan opslagruimte. Deze capaciteit wordt continu gemonitord en kan eventueel bijgesteld worden.

Alle gebruikers werken op basis van remote desktop. Tussen het kantoorpand en de virtuele server is een vaste Virtual Private Network (VPN)-verbinding opgezet zodat netwerkprinters en dergelijke op een veilige manier gekoppeld kunnen worden aan de server in het datacenter.

Phylax ICT maakte de ICT infrastructuur operationeel door implementatie van de benodigde netwerkcomponenten inclusief switch, firewall en één accesspoint. Ook leverde Phylax ICT uit voorraad twee thin clients inclusief beeldscherm, drie laptops, een multifunctional printer en een Zebra netwerkprinter, natuurlijk inclusief software en implementatie. Daarnaast hebben we ook een volledige Office 365 omgeving ingericht, inclusief hosted mail.

Het resultaat

Carline van Herk-Breure van All Liquids Piping: “We kijken nu al met veel vertrouwen naar de toekomst. De centrale omgeving in het datacenter draait al en daar kunnen we al mee werken. De reactiesnelheid en oplossingsgerichtheid tot nu toe zijn goed en we weten dat Phylax op korte termijn kan schakelen. Met de verwachte groei in de toekomst is dit goed om te weten”.

Met deze oplossing is All Liquids Piping verzekerd van een ICT-omgeving die voldoet aan al hun eisen:

  • Een kwalitatief hoogwaardige en veilige, centrale IT-omgeving.
  • Men kan met MS Office Suite, InspHire en dergelijke programma’s werken op de centrale server in het datacenter.
  • De centrale omgeving en laptops zijn met gedegen antivirus software beveiligd.
  • Er is een draadloos netwerk beschikbaar.

Phylax ICT werkt aan oplossingen die mensen gelukkiger maken. Vaak worden zij daar ook nog eens productiever van. Wij noemen dat ‘Het betere werken’.

Wilt u ook een netwerkoplossing op maat? Of een vrijblijvend advies over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Edwin Bouwens via 088- 0072123 of ebouwens@phylax.nl. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100