De voordelen van virtualisatie

CLB Integrated Solutions is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, installatie en service van geavanceerde communicatie- en domoticaoplossingen voor de zorgsector. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Zoals veel bedrijven had ook CLB een traditioneel netwerk bestaande uit meerdere fysieke servers, waarop Microsoft Windows server en alle benodigde applicaties draaiden. Deze ICT-omgeving voldeed niet meer aan de wensen. Daarom klopte CLB aan bij Phylax ICT voor een passende nieuwe ICT-omgeving.

De performance van de ICT-omgeving was voor CLB een belangrijk issue. De oude omgeving voldeed in dit opzicht niet meer. Bovendien verwachtte CLB dat de druk op de serveromgeving in de toekomst alleen maar groter zou worden. Andere belangrijke uitgangspunten waren dat het systeem flexibel moest zijn qua inzet van de servercapaciteiten en dat het eenvoudig zou moeten zijn om bepaalde virtuele servers te upgraden. Daarnaast moest de nieuwe omgeving ook geschikt zijn voor oude Legacy applicaties.

Onze oplossing

Phylax ICT heeft eerst uitgebreide analyse gedaan naar de situatie van CLB. Daarbij werd onder meer gekeken naar de core applicaties van CLB, hoe de systemen het beste gemigreerd konden worden en hoe de nieuwe omgeving zo optimaal mogelijk kon worden ingericht om te voldoen aan de eisen tav performance en flexibiliteit.

Vervolgens bood Phylax ICT een oplossing die voldeed aan de wensen van CLB:

  • Er is een virtualisatie platform operationeel waarop de oude servers gevirtualiseerd zijn.
  • Er is een alternatieve back-upoplossing voor de gevirtualiseerde serveromgeving geïmplementeerd.
  • Er zijn nieuwe virtuele Windows servers ingericht en operationeel gemaakt.

Phylax ICT verzorgde het projectmanagement en implementeerde de oplossing in samenwerking met CLB.

De Voordelen

Bij virtualisatie worden het besturingssysteem en de applicaties losgekoppeld van de fysieke hardware waardoor een meer kosten-efficiënte, soepele en eenvoudige serveromgeving ontstaat. De verschillende servers worden samengevoegd op minder hardware. Enkele voordelen:

  • Hardware resources worden beter benut.
  • Virtualisatie biedt betere disaster recovery mogelijkheden.
  • Virtualisatie biedt een betere uptime garantie.

Virtualisatie biedt een flexibelere omgeving.

Het resultaat

In november 2015 kreeg Phylax ICT de opdracht en in januari 2016 werd de nieuwe omgeving al opgeleverd.

Dave Theulings, de systeembeheerder van CLB: “Het systeem presteert nu al boven verwachting. Niet alleen het beheer is makkelijker voor ons als ICT-afdeling, maar ook de gebruikers ervaren de nieuwe omgeving als erg snel. Met de nieuwe omgeving is het aantal klachten van gebruikers sterk gedaald. Voorheen hadden we veel te maken met vertragingen van het systeem. Dit kwam doordat de servers de aanvragen niet snel genoeg konden afhandelen en dus ontstonden er wachtrijen op de servers. Gebruikers zaten dus eigenlijk op elkaar te wachten: een file op de server! Nu hebben we een brede snelweg en vrolijke bestuurders. De gebruikers zijn dus erg tevreden.

Ook voor ons als ICT afdeling is het nieuwe systeem een verademing.  We kunnen er alle kanten mee op. Het is makkelijker geworden om servers tijdelijk in te richten voor projecten of om updates te testen. Er is een degelijk back-upsysteem ingericht en we hebben handige beheertools om het verkeer te monitoren en storingen te voorkomen. Het systeem heeft veel mogelijkheden: we zijn nu klaar voor de toekomst!”

Dave Theulings is niet alleen tevreden met de nieuwe omgeving, maar ook over de samenwerking met Phylax ICT: “We zijn erg blij met de diensten die Phylax ICT levert. Phylax ICT heeft veel kennis van zaken, maar is vooral een partner die met ons meedenkt”.

Wilt u meer weten over virtualisatie en of dit past bij uw organisatie? Neemt u dan contact op met onze adviseurs via sales@phylax.nl.

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100