De IaaS-oplossing voor een webomgeving

Familiebedrijf KlokGroep heeft als kernactiviteiten het ontwikkelen en realiseren van vastgoed en beleggen. KlokGroep bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die allemaal hun eigen specialisme hebben.

KlokGroep klopte bij Phylax ICT aan toen zij van plan waren om een nieuwe web applicatie te ontwikkelen. Voor de hosting van deze web applicatie was KlokGroep op zoek naar een partij die niet alleen een server wilde implementeren, maar ook beheren.

Onze  oplossing

Phylax ICT adviseerde hiervoor gebruik te maken van haar Infrastructure as a Service (IaaS) platform. De Phylax IaaS-diensten zijn ‘out of the box’ ICT-oplossingen voor organisaties die gebruik willen maken van de nieuwste ICT-mogelijkheden zonder investeringslasten en zorgen voor het beheer.

Bij deze oplossing huurt KlokGroep server- en opslagcapaciteit, die wordt aangeboden vanuit het Phylax-datacentrum in de vorm van virtuele servers. Per virtuele server wordt een specifieke capaciteit toegewezen bestaande uit processorkracht, geheugen en dataopslag. Phylax ICT biedt dit aan in samenwerking met haar partner Uniserver.

Om de server te beschermen, adviseerde Phylax ICT deze te voorzien van de nieuwste monitorings- en anti-virus software. Daarnaast wordt de IaaS-omgeving aan het internet gekoppeld via een door Phylax beheerde shared firewall. Eens per week wordt een full back-up gemaakt en dagelijks een incremental back-up.

De voordelen

  • Hoge betrouwbaarheid.
  • Capaciteit kan heel flexibel aangepast worden.
  • Ook de kosten zijn flexibel: u betaalt wat u gebruikt.
  • Geen grote eenmalige investeringen nodig.

Het resultaat

Het IaaS-platform is opgebouwd met de beste componenten die in de industrie aanwezig zijn. Het draait op de nieuwste VMWare vSphere oplossing. Uiteraard is deze omgeving volledig redundant opgezet. Voor deze omgeving geldt dan ook een uptime garantie van 99,98%.

Systeembeheerder Joris Geutjes van KlokGroep is zeer tevreden over de nieuwe webserveromgeving.

Bent u ook op zoek naar een ICT-oplossing op maat? Neemt u dan contact op met onze adviseurs via sales@phylax.nl.

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100