De private cloud oplossing

Sauflon is een wereldwijde fabrikant van contactlenzen en vloeistoffen. In hun oude IT-omgeving hadden ze te maken met grote terugkerende investeringen. De medewerkers wilden ‘gewoon’ altijd en overal kunnen doorwerken. Voor de directie was met name de veiligheid een verbeterpunt: het risico van uitval van een kantoorlocatie moest uitgesloten worden.

Onze oplossing

Phylax ICT ging op zoek naar een oplossing die optimaal past bij de behoeften, maar zeker ook bij de werkprocessen van Sauflon. We adviseerden over te stappen van een lokale IT-omgeving naar een private cloud oplossing, ook wel IaaS genoemd: Infrastructure as a Service. Als Groupware oplossing adviseerden ze Exchange Online van Microsoft.

De IaaS-oplossing betekent dat Sauflon server- en opslagcapaciteit huurt van Phylax ICT. Deze opslagcapaciteit wordt aangeboden vanuit ons datacentrum in de vorm van virtuele servers. Per virtuele server wordt een specifieke capaciteit toegewezen bestaande uit processorkracht, geheugen en dataopslag.

De Sauflon servers draaien in ons datacentrum op een virtueel platform afgescheiden van andere klanten. Ze zijn gekoppeld via een privé-verbinding en de internetconnectie loopt via het datacentrum. Gebruikers werken via een terminal server.

Deze oplossing heeft als grote voordeel dat Sauflon niet moest investeren in een nieuwe serveromgeving. Met het geheel van IaaS, IP-VPN verbindingen en de inrichting ervan, kreeg Sauflon een kwalitatief hoogwaardige en veilige centrale IT-omgeving, die vergelijkbaar is met een enterprise network.

De voordelen

  • Schaalbare ICT-omgeving (en kosten), zowel up- als downgraden mogelijk.
  • Hoogste uptime zekerheid en garanties.
  • Uitstekende performance en beveiliging.

De gebruikers hebben de beschikking over de nieuwste versies van Office en Exchange.

Het resultaat

Sauflon heeft nu een hoogwaardige oplossing die meer biedt dan dat ze op eigen locatie konden krijgen. Ze hebben een uptime garantie van 99,98%! Het systeem draait naar grote tevredenheid.

Jan Notenboom van Sauflon: “Het belangrijkste is de grote zekerheid en flexibiliteit die deze oplossing ons biedt. Wanneer we extra capaciteit nodig hebben, is dat binnen een dag geregeld. En als we minder nodig hebben, geldt hetzelfde. Verder is er altijd een optimale back-up aanwezig die grote problemen voorkomt. Als er brand uitbreekt of onze server wordt gestolen, hebben we nog steeds de beschikking over onze data. Dat geeft een veilig gevoel. Bovendien zijn we altijd up-to-date qua programmatuur.”

Notenboom is erg tevreden over de samenwerking met Phylax ICT: “De implementatie ging boven verwachting. Het systeem draaide al snel en binnen een maand was het al helemaal zoals we het wilden hebben. Dat geeft veel vertrouwen. Ook als er problemen zijn,  kunnen we op ze rekenen. Het is goed om te weten dat ze altijd stand-by staan. Wij zijn een erg tevreden klant!”

Wilt u ook een veilige, flexibele ICT omgeving op maat? Of een vrijblijvend advies over de mogelijkheden? Neem dan contact op met John-Pierre van de Reijt via 088- 0072123 of jpvdreijt@phylax.nl . Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.

Kantoor ’s Hertogenbosch

Hambakenwetering 5M
5231 DD ’s Hertogenbosch

Tel: +31 88 0072100